Figuri de stil

După noapte, vine zi. După furtună, apare soarele. După tristețe, apare bucurie. După trecut, apare viitor. După suferință, ai apărut tu.

Tu, cel care ai readus soarele pe cerul meu și mi-ai înseninat toate zilele. Tu, cel care îmi faci inima să vibreze cu cea mai mică atingere. Tu, cel care mi-ai arătat că a iubi nu este sinonim cu a suferi. Tu, cel care mă faci să văd lumea în culori calde din nou. Tu, dragul meu, ești lumina din viața mea.

Lumină care mă face să strălucesc împreună cu tine. Lumină care mă ajută să iubesc tot ce mă înconjoară.

Mi-ai amintit cum să iubesc din nou soarele și să nu mai sufăr împreună cu luna. Am plâns mult împreună cu stelele, dar de azi voi râde împreună cu razele soarelui.

Voi râde alături de tine și îți voi însenina și cele mai înnegrite zile. Te voi alina când durerea te va atinge cu colții și va încerca să îți sfâșie inima. Îți promit că te voi iubi așa cum nu am mai făcut-o niciodată, până la epuizare, însă infinitul nu cunoaște acest cuvânt.

Am pus metafore printre rânduri așa cum tu îmi lași sentimente de care uitasem complet. Am îmbrăcat cuvintele în epitete așa cum mi-aș dori ca tu să mă (dez)braci din priviri. Am presărat repetiții asemeni modului în care tu îmi repeți că mă iubești. Am comparat lumea din jur cu frumusețea pe care am găsit-o în ochii tăi.

Figurile de stil fac orice cuvânt banal să capete un nou sens, mai special. Tu îmi faci viața mai specială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s