Ireversibil

Dacă ar fi să aleg ceva, aș alege timpul.

Timpul trece atât de repede de cele mai multe ori încât nici nu observăm că odată cu el trecem și noi. Trec ore, zile, săptămâni, ani, dar nu apucăm să conștientizăm toate evenimentele care au loc și ne influențează acțiunile chiar și cu cel mai mic amănunt. Zilnic alergăm pe străzi ignorând absolut orice ne încojoară doar pentru că altfel vom întârzia la locul de muncă sau la orele de la școală. Efectiv nu ne interesează ce se află în prezența noastră, nu ne interesează de oamenii din jur, de culorile minunate pe care toamna începe să le împrăștie prin toate colțurile, de ființele necuvântătoare care probabil ar avea mult mai multe de spus decât noi, de cel care cântă muzică folk la colțul străzii, înarmat cu o chitară, din dorința de a da o notă muzicală orașului și de multe alte mici bucurii care pot aduce o rază de soare în sufletul nostru încărcat de grijile care apar pe zi ce trece.

Dacă ne-am opri măcar câteva minute să admirăm ceea ce se află chiar sub nasul nostru și să medităm asupra proprie-i persoane ne-am da seama că nu suntem atât de nefericiți pe cât aveam impresia că suntem. Acțiunile și gândurile noastre reprezintă imaginea a ceea ce vom deveni mâine, dar dacă noi nu acționăm în niciun fel și ignorăm absolut orice e în jurul nostru, vom costata că ne-am pierdut undeva pe drum, acest drum al vieții care e presărat cu pietricele mici de granit, fiecare pietricică reprezentând câte o bucurie sau o realizare.

Ne vom trezi la un momendat că viața noastră se aproprie de sfârșit și vom regreta că nu am reușit să ne bucurăm din plin de ea. Nu trebuie să ajungem în acest punct critic în care vom fi dezamăgiți că nu am apucat să experimentăm anumite lucruri, așa că trebuie să încercăm să punem în practică orice cinsiderăm noi că ne-ar face plăcere. Iubiți muzica, dar nu cântați altundeva în afară de duș? Nu ezitați să învățați să cântați la un instrument sau cu vocea, bineînțeles că nu e nevoie să fiți neapărat talentați pentru a putea face ceva ce v-ar face fericiți. Iubiți pictura, dar nu ati mai pictat de pe vremea când erați la grădiniță? Există nenumărate modalitități prin care se poate învăța, principala fiind chiar internetul. Așa că nu renunțați să faceți ceea ce v-ar face plăcere pentru că timpul trece cu pași mai rapizi decât v-ați închipuit.

Bucurați-vă de fiecare frumusețe pe care această lume ne-o scoate în cale și alegeți să faceți ceea ce vă face fericiți pentru că până la urmă un om nu este obligat ca toată viața să practice doar o anumită ocupație, ci poate să facă mult mai multe decât ar putea crede.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s