Lumea în lipsa iubirii

De multe ori m-am întrebat: „Cum ar arăta viața fără iubire?”, „Cum ar fi dacă oamenii ar lua toate deciziile într-un mod rațional, fără să țină cont de afectivitate?”. Probabil că fără iubire oamenii ar fi precum niște mașinării lipsite de orice urmă de sentimente, mânați de această forță a rațiunii.

Fără iubire nu ar mai exista armonie, iar pe pământ ar domina ura și indiferența. Nimeni nu s-ar mai gândi și la ceilalți din jurul său, iar fiecare ar fi pe cont propriu. Însă dacă stau mai bine să analizez această problemă îmi dau seama că deja există această lipsă acută de afecțiune. Aproape zilnic văd o mulțime de oameni cărora efectiv le pasă doar de propria persoană. Bineînțeles că mai există și oameni care au un suflet bun și o inimă caldă, însă aceștia abia dacă își fac simțită prezența printre atâtea persoane cu inima mult mai înghețată decât vremea de afară.

Oare de ce e atât de multă răutate? De ce e așa de mult orgoliu? Dacă toți avem același Tată atunci de ce nu izbutim să ne ajutăm reciproc? Mulți ar fi în stare să își rănească semenii, doar pentru a le fi lor bine și ar face acest lucru fără pic de resentimente. E trist, foarte trist, dar aceasta e realitatea. Au devenit atât de neînsemnate până și cele două cuvinte magice, „Te iubesc!”, atât de neînsemnate încât mulți au uitat complet de semnificația acestora. Acum câteva săptămâni am trecut pe lângă un cuplu de îndrăgostiți care își spuneau în gura mare cât de mult se iubesc, când am văzut acest fapt m-am bucurat, însă, absolut întâmplător, zilele trecute am văzut pe unul dintre aceștia plimbându-se de mână cu altă persoană. Dezamăgirea mea a fost mare, dar am realizat încă odată că în ziua de azi aceste cuvinte, atât de frumoase după cum am crede, nu mai au absolut nicio valoare deoarece sunt spuse fără nici cea mai mică urmă de sinceritate. Spunem că iubim însă nu simțim ceea ce spunem.

Într-o lume atât de meschină, doar dragostea ne poate salva și o va face doar dacă ne dorim acest lucru. Așa că iubiți mai mult și lăsați-vă iubiți deoarece din dragoste vine fericirea și împlinirea sufletească. Încercați să le zâmbiți mai mult persoanelor din jurul vostru și nu vă feriți să dați o mână de ajutor celor aflați la ananghie!

Un gând despre “Lumea în lipsa iubirii

  1. imaginarycoffee

    Uneori nici iubirea nu e suficientă. Iar dacă singura care ne-ar lipsi ar fi iubirea…dacă am putea măcar să empatizăm, să ne pese de ceilalți… Nu avem nici măcar elementarul simț civic.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s