Când o să fiu mare…

Probabil vă amintiți de momentele acelea din copilărie în care eram întrebați de către adulți „Tu ce vrei să fii când vei fi mare?”. Ei bine, cei mai mulți spuneau că vor să fie medici, pompieri sau astronauți, dar odată cu trecerea timpului aceste dorințe s-au schimbat, devenind cu totul altceva. Din contră ajungem „mari” iar cei mai mulți dintre noi nu știu ce drum să urmeze. Apar diverse controverse cu privire la viitoarea carieră care pot schimba radical părerea și pot crea îndoieli față de șansele de reușită.

Uneori nu deținem deplină libertate în alegerile pe care le facem pentru viitor, fiind influențați de părinți sau de prieteni, iar acest fapt ne poate afecta. Nu spun că e greșit să cerem diferite păreri sau sfaturi despre o viitoare carieră, însă atunci când suntem obligați să urmăm un anumit drum pe care nu ni-l dorim situația va deveni din ce în ce mai nefericită. Pentru a fi fericit trebuie să faci ceea ce îți face plăcere să faci, însă ajungând să ai o meserie pe care nu ți-o dorești și nu ți-ai dorit-o niciodată, cu siguranță nu vei fi fericit, iar mersul la serviciu va deveni mai mult o povară decât o plăcere.

E foarte ciudat modul în care în copilărie răspundeam cu atât de multă ușurință la această întrebare de care depind atât de multe, iar acum că am crescut cei mai mulți nu au nici cea mai mică idee cu privire la ceea și-ar dori să facă. Mulți spun că își doresc o meserie în care să se câștige foarte mulți bani și să fim serioși cine nu și-ar dori o meserie în care veniturile să fie cu mult peste medie? Dar chiar și așa, care mai e satisfacția față de alegerea făcută dacă acea alegere e făcută doar pe faptul că se câștigă sume mari de bani? Sunt persoane care ajung să lucreze la diverse companii unde câștigă foarte mulți bani, însă nu se simt cu adevărat fericiți, poate că nici nu și-au dorit să lucreze în acel loc, poate încă din copilărie și-au dorit să fie dansatori sau actori, însă au renunțat la visele lor doar de dragul banilor, crezând că nu vor avea șanse să exceleze în ceea ce își doresc și nu vor reuși să câștige la fel de mult. Nu ar trebui să alegem o cale pe care nu ne-o dorim sau care nu ne-ar face fericiți crezând că nu vom reuși să facem ceea ce ne dorim cu adevărat. Visele se împlinesc atunci când muncești pentru ele și nu ai nimic de pierdut dacă încerci să îți atingi obiectivele.

Nu lăsați pe nimeni să vă influențeze alegerile, faceți ceea ce vă doriți și nu renunțați la visele voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s