Școala a dat greș

Școala a dat greș și eșuează din ce în ce mai mult cu toți elevii deoarece școala nu e practică, nu ne pregătește pentru viață. În școală ni se spune să învățăm niște eseuri și niște formule și o să obținem astfel o notă mare, în schimb în viață nu ne descurcăm deloc așa.

Ce folos are faptul că petrecem 6-7 ore într-o clasă, la o școală la care poate unii nici nu și-au dorit să fie? La ce bună atâta materie? La ce bună atâta teorie? La ce m-ar ajuta pe mine în viață funcțiile trigonometrice sau să știu cum să demonstrez că „Povestea lui Harap-Alb” este basm? O să rămân cu diploma de bacalaureat și cu lacrimi că mi s-au dus încă patru ani din viață. De ce în școală nu ne învață nimeni cum să ne descurcăm în situații grele? De ce nu ne învață nimeni adevăratele lucruri care ne vor folosi în viață? Da, voi avea nevoie probabil și de teorie, dar pe primul loc va fi practica, firea mea și ce fire să am când în școală devin o antisocială. Mi-e frică să îmi exprim punctul de vedere pentru că voi fi criticată de x sau y. Asta ar trebui să învățăm în școală, să nu ne criticăm, să nu punem etichete greșite, să ne ajutăm între noi și să ne putem exprima fără rețineri.

Vă rog nu mă înțelegeți greșit, însă și profesorii sunt prinși în același sistem de învățământ învechit care pe zi ce trece dă greș din ce în ce mai mult. În școală cei mai mulți dintre noi ne pierdem creativitatea fiind prinși în mrejele acestui sistem care nu ne lasă să ne exprimăm liber ci să ne bazăm doar pe acea „toceală” care ne face să uităm să fim creativi. Sunt dezamăgită, profund dezamăgită de mine în primul rând că nu reușesc să schimb ceva, de sistem și de societate. Haideți să ne exprimăm fără frică, fără rețineri, e dreptul nostru să încercăm să schimbăm ceva pentru că noi suntem generația care va putea crea o schimbare, fie ea cât de mică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s