Greutatea corporală nu definește frumusețea

Aproape zilnic aud expresiile: „Ce m-am îngrășat” , „Trebuie să slăbesc” sau „Sunt prea slabă”, „Dacă nu pun câteva kilograme pe mine, oamenii vor ajunge să îmi vadă oasele”. Pe internet văd o mulțime de diete, medicamente și aparate de fitness care promit rezultate spectaculoase pe o perioadă scurtă de timp.

Recunosc și eu îmi doream enorm de mult să slăbesc, am încercat o mulțime de diete, am făcut o mulțime de exerciții fizice, am alergat până la epuizare și bineînțeles că am reușit să elimin câteva kilograme, însă chiar și așa nu mă simțeam cu adevărat fericită de aspectul meu fizic. Din contră, aveam impresia că în continuare pun kilograme în plus pe mine chiar dacă cântarul îmi arăta opusul. Într-un final am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să mă accept așa cum sunt și că nu am nevoie de o greutate ideală pentru a fi cu adevărat frumoasă.

Oare de ce ne dorim atât de mult să avem greutatea perfectă? De ce ne dorim să arătăm ca vedetele din filmele de la Hollywood? Multe persoane își doresc foarte mult să slăbească doar de dragul celorlalți și când spun acest lucru nu mă refer că: „Trebuie să slăbesc ca să mă placă x, y” ci la faptul că pur și simplu nu doreau să accepte faptul că nu toți suntem la fel și că nu putem arăta cu toții la fel. Greutatea corporala este influențată de anumiți factori genetici și din moment ce am moștenit o anumită trăsătură de la părinții noștrii nu putem schimba acest lucru cât am bate din palme și chiar dacă am reuși nu ar putea fi pe termen lung.

Prin urmare, o persoană nu este frumoasă doar datorită faptului că are o greutate perfecta sau forma corpului ideala, ci este frumoasă atunci când are un suflet frumos și poate reprezenta un model demn de urmat, atunci când se acceptă așa cum este și nu își dorește să arate ca un star din revistele de modeling, frumusețea nefiind rezultatul raportului dintre circumferința taliei, greutate și înălțime.

2 gânduri despre “Greutatea corporală nu definește frumusețea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s