Unde este dreptatea?

În lumea în care banii conduc nu mai e loc pentru dreptate și sinceritate. Cu mult regret am ajuns să mă întreb: Unde este dreptatea? Unde sunt oamenii care prețuiesc onoarea și demnitatea umană?

Sunt atât de mulți oameni care lasă banii să decidă soarta altora. Atât de mulți bătrâni uitați de proprii copii care au plecat în străinătate pentru a obține venituri substanțiale, atât de mulți medici care așteaptă numai mite pentru a salva viața unui om, atât de multe persoane care ajung în închisoare fiind nevinovate, atât de mulți copii abandonați la naștere de părinți din motiv că nu au cu ce să îi întrețină, atât de multă suferință și nepăsare. Oare contează mai mult a avea sume enorme de bani decât a fi corect? Oare ne fac mai fericiți niște hârtii decât valorile umane?

Când totul e în flăcări ar trebui să fim noi cei care vom stinge incendiul, acest incendiu al nepăsării și al dorinței de înavuțire, să fim cei care vom pune accentul pe corectitudine, nu pe hârtiile care distrug calitatea umană. O veche zicală spunea că „Nu banii aduc fericirea” iar acest lucru este inevitabil adevărat. „Fericirea” pe care de cele mai multe ori noi credem că banii ne-o aduc nu este decât una artificială, de scurtă durată care nu va reuși să prospere până la adânci bătrâneți, însă corectitudinea întotdeauna va valora mult mai mult decât orice altă sumă de bani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s