Concluzii

Viața ne dă multe lecții de-a lungul timpului. Cu siguranță pe multe le pierdem din vedere, pe altele le ignorăm doar pentru a le învața mai târziu, iar pe unele le învățăm pe loc pentru că nu avem de ales.

Odată cu trecerea timpului mi-am dat seama că dorința pe care ne-o punem cu toții când suntem mici, și anume „vreau să fiu mare” se îndeplinește fără doar și poate tuturor, iar acest lucru nu este deloc atât de simplu cum ne imaginam în copilărie.

Am învățat că timpul șterge doar amintirile care nu au nicio valoare. Pe cele care au contat și vor conta le păstrează intacte. În amintiri oamenii pot rămâne la fel cum îi știai chiar dacă ei între timp s-au mai schimbat sau au plecat înainte de vreme. Inima păstrează o mulțime de comori, iar amintirea persoanelor care au contat în trecut va dăinui mereu.

Mi-am dat seama că în prezentul nostru să fii exagerat de sincer e un defect, din cauza căruia uneori ai de pierdut. Dar în schimb, cred că diplomația și selecția informației oferite e mai de preț.

Acum știu că o inimă făcută bucăți se vindecă în timp, timpul fiind singurul care poate vindeca rănile. Însă totodată pentru a se vindeca trebuie tratată cu multe lacrimi, cu multe păreri de rău, apoi cu oameni noi, cu alte zâmbete, cu alte îmbrățișări.

Am învățat să mă „lupt” cu oamenii pentru a rămâne în picioare și să mă „lupt” cu mine însămi pentru a putea schimba anumite lucruri. Iar cel mai important lucru pe care l-am învățat este că lecțiile importante le învățăm cu ochii în lacrimi și cu inima răpusă de durere. Altfel nu le învățăm deloc!

Și totuși, am ajuns la concluzia că mai sunt atât de multe de învățat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s