Sindromul friendzone

Noțiunea de „friendzone” a devenit din ce în ce mai cunoscută în zilele de astăzi, devenind o oarecare „modă” în rândul adolescenților. Bănuiesc că mulți dintre voi ați auzit măcar o dată expresia: „Te plac doar ca prieten”, această expresie fiind cea care stă la baza friendzone-ului.

Calitatea de „prieten” o putem atribui unei persoane care ne cunoaște destul de bine într-o perioadă îndelungată de timp. Ne înțelege, ne ajută și ne face să ne simțim bine chiar și atunci când suntem într-o stare foarte proastă. Este acea persoană în care putem avea încredere că nu ne va răni și dorim să îi oferim tot ce avem mai bun.

Dar uneori se întâmplă ca prietenii să observe ceva mai mult decât personalitatea celuilalt. Simpatia, încrederea, sinceritatea, înțelegerea, loialitatea, dar și multe altele se acumulează și constituie o bază solidă care ne face să simțim altfel de lucruri pentru prietenii noștri, pe care începem să îi vedem ca pe niște persoane speciale, unice. În momentul acela ei devin, pentru noi, mai mult decât prieteni chiar dacă știm că riscăm ca sentimentele să nu fie reciproce. La un moment dat alegem să spunem ceea ce simțim, dar săvârșim prin a fi dezamăgiți deoarece, așa cum am menționat mai devreme, se întâmplă ca sentimentele să nu fie reciproce, iar pentru a nu fi distrusă acea prietenie apare friendzone-ul în care ești oarecum blocat pentru că nu poți deveni mai mult pentru persoana respectivă.

A te îndrăgosti de cel mai bun prieten este într-adevăr, o nebunie. Uneori este una fericită, alteori nu… Aceasta situație fiind un joc în care poți pierde sau poți câștiga.

Iubirea nu poate fi grăbită, forțată sau dezactivată, iar în fața unor astfel de situații, nimeni nu este perfect echilibrat. A da vina pe cineva pentru ceea ce simte sau nu simte e ca și cum ai da vina pe un copil că s-a născut, nu pe cei care l-au conceput. Sentimentele nu pot fi comandate. Iubirea poate fi naivă și oarbă, însă nu poate fi ignorată pur și simplu. Ignoranța nu este fericire…nu poți ignora sentimentele nimănui, cu atât mai mult pe ale tale.

Prietenia este ca iubirea: nu cere nimic în schimb, acceptă defectele și accentuează calitățile. De la prietenie la iubire este doar un pas, dar un pas foarte important și greu de trecut.

3 gânduri despre “Sindromul friendzone

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s